Velkommen!

søndag 9. oktober 2011

Ressurser!

En verden av muligheter!


I min bevegelsesverden stifter alle bekjentskap med NDLA. En nettsted som vort fylke har valgt som et fellesressursplass for alle videregående skoler. Et nettsted som løpende er i utvikling, men ikke helt ferdig endda. Ikke til alles tilfredstillese brukes det , til tross for det ikke er komplett. Jeg betrakter den digitale verden som konstant i bevegelse, slik vi som fagpersoner må hjelpe og guide elevene vore i dette “inferno” av fagligsubstans. For å øke den digitale ferdighet, er det nødvendigt ikke å levere alle “svar” fra et nettsted. For å oppøve den enkeltes evne til kildekritikk, bør vi vise alternativer, og ikke minst oppfordre elevene til selv å søke.
Lokus er et alternativ som brukes på vor skole, som hver avdelingsleder i samråd med kolleger velger å bruke. Enkelte fag føler, mener ikke nettsteder oppfyller de pedagogiske rammene som de jobber med. Et omfangsrikt faglig nettsted som selvfølgelig koster penger for skolen, vi opplever i den sammenheng at nettsteder inviter til å prøve nettstedet i en periode gratis, et ord som mange leder liker.!! Uttdannelse koster, men vi må passe på at vi ikke bare ser etter det billige, men fagligt/didaktisk/pedagogisk bruker en ressurs som passer til de elever vi har på skolen, samtidig som skolens digitale kultur forbedres.
Kanskje ikke passende i denne sammenheng, men nevner allikevel fronter som en ressurs, når elevene begynner samskrivning i et tema, både med hypertekster,  lyd og bilde. Har elever som lever video i kroppsøving, dans som tema. Powerpoint - video - innlevering - som publiseres innenfor klassen, og som seinere kan brukes som en ressurs for nye elever. Bare de elever som godkjenner at vi bruker de videre. Et annet eksempel er elever som gode øvingsbilder, akksepter at vi publiser en liten videosnutt med f.eks. turnøvelser. Detter er å betrakte som en ressurs til brukk for mange. Fronter er et “lukket” nettsted, som kan gi mer trygghet hos den enkelte elev, slik de tør å publisere til klassen.!

Jeg er opptatt av vi ikke “shopper” for mye, men er bevisste på de valg vi treffer før skoleårets begynnelse, og jobber videre med disse. Forandringer i skolen trenger ikke/kan ikke foregå i samme hastighet som på nettet.!!

Bastrup
____________________________________________________________________


Nettsteder:
www.NDLA.no
www.lokus.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar